Spring naar inhoud

Tips om je financiële administratie goed bij te houden

Als ondernemer is het belangrijk om je financiële administratie bij te houden. Het is zelfs verplicht. Je moet de administratie namelijk bewaren, zodat de belastingdienst dit ten alle tijden kan inzien.

Het goed bijhouden van financiële administratie is niet een leuke klus voor de meesten. Daarom geven we hier tips om je te helpen bij deze administratie. Lees dus snel verder!

Tip 1: Sorteer al je facturen

Als alle facturen door elkaar liggen ben je ver weg van een geordende administratie. Het is verstandig om te beginnen bij het zorgen voor gesorteerde facturen.
Scheid alle verschillende soorten facturen van elkaar en heb een verschillende map voor betaalde en onbetaalde facturen. Zo weet je precies wat er nog moet gebeuren. Zorg er daarna voor dat alles op volgorde staat van datum zodat het makkelijker terug te vinden is.

Tip 2: Laat de financiële administratie die je hebt controleren

De regels omtrent de belastingwetgeving zijn vaak erg gewikkeld en lastig om mee om te gaan als je er niet vaak mee bezig bent. Het kan daarom verstandig zijn om een adviseur in te schakelen die de door jouw ingevulde administratie kan nakijken op fouten. Dit kan je veel geld besparen en je kan daarnaast ook nog advies vragen over andere financiële kwesties.

Tip 3: houd alle gemaakte uren bij

Het bijhouden van de uren van jezelf en je personeel, als je dat hebt, is een andere tip die goed van pas kan komen. Door je eigen uren bij te houden als zzp’er kan je namelijk aantonen dat je de 1225 uren die je in een jaar moet maken gemaakt hebt. Hierdoor krijg je recht op extra aftrekposten.

Daarnaast kan je door uren van je personeel bij te houden, je personeel veel beter inzetten op hun productiviteit etc. je kan in de gaten houden hoe er gepresteerd wordt en daarop gaan sturen.
Meer informatie over een goede financiële administratie vind je hier.