Spring naar inhoud

Debiteurenbeheer uitbesteden: een goed idee?

Debiteurenbeheer omvat alle activiteiten die een onderneming uitvoert om ervoor te zorgen dat klanten hun openstaande rekeningen betalen. Een tijdrovende maar cruciale klus voor een bedrijf. Wat zijn de voor- en nadelen van het uitbesteden van deze klus?

Tijd kost ook echt geld

Wist u dat slechts 58% van de zakelijke facturen op tijd wordt betaald? Dit getal geeft maar aan dat u veel tijd kwijt bent aan debiteurenbeheer, tijd die u beter in ondernemen of andere belangrijke zaken van uw onderneming kan steken. Debiteurenbeheer uitbesteden kan daarom een goede optie zijn die tijdswinst en een efficiëntere en effectievere manier van werken oplevert.

Door debiteurenbeheer uit te besteden resulteert dit in een goede kasstroom doordat facturen sneller worden betaald doordat de inzet van een extern bedrijf voor een schrikeffect bij de debiteur zorgt. Professionals op dit gebied weten namelijk hoe ze uw facturen eerder kunnen innen, met als resultaat dat u uw geld eerder krijgt wat zorgt voor een positieve invloed op uw werkkapitaal. Deze positieve invloed is gelukkig ook merkbaar met de klantenrelatie.

Klantenrelatie uitstekend houden

Eigen medewerkers zijn vaak voorzichtiger met het versturen van betalingsherinneringen en aanmaningen. Wanneer u debiteurenbeheer uitbesteedt kunt u naar de externe partij verwijzen wanneer het gaat om een streng betalingsbeleid, natuurlijk aangepast op een toon die past bij uw bedrijf.

Door het uitbesteden van debiteurenbeheer weet u ook zeker dat het goed en correct gebeurt door de inzet van professionals. Hierdoor blijft de klantenrelatie uitstekend in tact.

Partner met expertise

Debiteurenbeheer draait niet alleen om het versturen van facturen, maar belangrijk is ook dat de kredietwaardigheid van bestaande klanten in de gaten wordt gehouden. Daarnaast houdt de professional de laatste jurisprudentie bij en is diegene altijd op de hoogte van alle wettelijke regelingen. van bestaande klanten in de gaten wordt gehouden. Daarnaast houdt de professional de laatste jurisprudentie bij en is diegene altijd op de hoogte van alle wettelijke regelingen.

Wist u bijvoorbeeld dat wanneer u geen afspraak maakt met de klant over de betalingstermijn dit automatisch betekend dat de factuur binnen 30 dagen betaald moet zijn? In een betalingsovereenkomst is een termijn van maximaal 60 dagen mogelijk.

Een paar nadelen dan

Met het uitbesteden levert u wel een stukje afhankelijkheid in. U kunt niet snel een medewerker vragen om even snel iets uit te zoeken. Daarnaast is er toch een stukje kennisverlies doordat u zelf niet meer in het onderwerp debiteurenbeheer hoeft te verdiepen.

Of de voordelen tegen de nadelen opwegen moet u zelf beslissen. Maar is uw interesse gewekt om deze klus uit te laten besteden? Vind snel en eenvoudig een incassobureau via incassobureau-offerte.nl.